Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1600 niezalogowanych)
11 Postów

(bonacer)
Wiking
hmmm znając swojego pecha pewnie załapię się na II turę:/ czyli wakacje mam jesienią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Sethur napisał:
A ja mam w DnBNOR.. i tez dostalem? Czy ktos ma konto w innym niz my banku?

Ja z kolei mam w POSTBANKU i też dostałem zwrot

P.S. jak ktoś ma w SPAREBANKU lub w NORDEI to mogę podać mój numer konta może pieniądze prześlą w czerwcu, a nie w październiku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
bonacer napisał:
hmmm znając swojego pecha pewnie załapię się na II turę:/ czyli wakacje mam jesienią

Jakbys mial pecha, to dostalbys dzisiaj fakturke..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja i mój mąż mamy konta w SpareBanken.
Gdzieś czytałam, chyba na stronie głównej MN, że generalnie założeniem skatu jest wypłata pieniędzy w czerwcu, a na październik zostają: osoby prowadzące działalność gospodarczą, małżonkowie osób prowadzących działalność, osoby, które nie wysłały selvavginelse(zapomniałam jak się to pisze) oraz ich małżonkowie, osoby, których zeznanie zdaniem skatu jest niepełne lub nieprawidłowe oraz ci, na których brakło czasu ze względu na na przykład nie dostarcznie jakiś innych istotnych dokumentów. Napisałam z pamięci, mam nadzieję, że nie pomyliłam czegoś. W zeszłym roku ja i mój mąż (prowadził działalność w 2008 roku) dostaliśmy rozliczenie w październiku. Mąż 11 tys zwroty a ja fakturkę do zapłacenia na prawie 20 tys nok , którą sobie właśnie chyba już moim tegorocznym zwrotem spłacili, a jelśi nie, to mam nadzieję, że wiszę im nie więcej niż 1000 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(bonacer)
Wiking
ale czy ostatecznym i jedynym terminem czerwcowym jest 24ty?, czy może wypłaty trwają kilka dni, bo moi znajomi z pierwszej części alfabetu też nie dostali chociaż dopełnili wszelkich formalności i terminów...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A ja mam i prace na umowe i dzialalnsc i tez dostałam zwrot dzis. malutki, ale przynajmniej na zakupy wystarczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
bonacer napisał:
ale czy ostatecznym i jedynym terminem czerwcowym jest 24ty?, czy może wypłaty trwają kilka dni, bo moi znajomi z pierwszej części alfabetu też nie dostali chociaż dopełnili wszelkich formalności i terminów...

jesli nie dostales teraz przelewu, to powinienes dostac taka informacje ze bedziesz mial wyplacone w pazdzierniku.
i to nie jest alfabetycznie to jest losowo wybierane, przynajmniej tak twierdza w skatte.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(bonacer)
Wiking
hmmm czyli teraz już kompletnie nic nie rozumiem i nie mogę się doszukać logiki w działaniach skatu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Hilton napisał:
A ja mam i prace na umowe i dzialalnsc i tez dostałam zwrot dzis. malutki, ale przynajmniej na zakupy
wystarczy

ooo widze ze Hilti sie znalazla.
slicznie dzis wygladasz Aniolku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
bonacer napisał:
hmmm czyli teraz już kompletnie nic nie rozumiem i nie mogę się doszukać logiki w działaniach skatu

tu nigdzie nie ma logiki, TO JEST NORWEGIA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok